Covid-19: Nog een leven te betreuren
12 Nov, 20:32
foto


Nog een persoon is in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo overleden aan Covid-19. Het aantal levens dat te betreuren is, is gestegen naar 114. Het afgelopen etmaal zijn er zeven nieuwe Covid-19 besmettingen geregistreerd. Van de 113 testen die afgenomen zijn, zijn 106 negatief. 813 personen zijn in quarantaine.

Volgens informatie op de Covid-19 website van de overheid zijn acht personen genezen verklaard. Gisteren was het aantal active cases op 30. Nu wordt er gemeld dat deze is gestegen naar 35. Sinds 3 november kloppen de cijfers over de active cases niet. Hier heeft ook Assembleelid Stephen Tsang (NDP) op gewezen deze week tijdens de begrotingsbehandeling.

In een persbericht meldt de Communicatie Dienst Suriname dat de afgelopen dagen signalen binnenkomen van diverse poliklinieken dat patiënten weigeren om een swab test af te nemen bij Covid-19 gerelateerde verschijnselen met als argument “Covid-19 is al weg, waarom moet ik testen”.

Het ministerie van Volksgezondheid benadrukt nogmaals dat Covid-19 nog steeds aanwezig is in Suriname en om een 2e golf te vermijden moeten eenieder zich houden aan de maatregelen en doorgaan met het afnemen van swab testen bij eventuele Covid-19 gerelateerde verschijnselen. Op deze manier kunnen positieven snel geïsoleerd worden om een uitbraak te voorkomen.

Advertenties

Tuesday 19 January
Monday 18 January
Sunday 17 January