Medio november Bazo-aanvragen via Sozavo
31 Oct, 04:44
foto


Per 15 november moeten alle aanvragen voor Basis Zorgverzekeringen (Bazo) via Sociale Zaken & Volkshuisvesting (Sozavo) worden ingediend. De aanvragen voor burgers van alle leeftijden, dus ook de kinderen tot 16 jaar en senioren burgers van 60 jaar en ouder in behandeling nemen, toetsen en na goedkeuring via het Staatsziekenfonds de verzekeringspas verstrekken. Dit besluit heeft de regering genomen. Alle kaarten die vervallen zijn, zijn automatisch verlengd tot eind december.

Minister Uraiqit Ramsaran laat via de Communicatie Dienst Suriname weten dat de toegang tot de zorg voor sociaal zwakkeren en hulpbehoevenden wordt gegarandeerd. Rekening houdend met de Covid-19 maatregelen heeft de afdeling Basiszorg de aanvraagprocedure zodanig gewijzigd dat, voor het indienen van een aanvraag fysiek contact niet meer mogelijk, maar ook niet meer nodig zal zijn. Cliënten dienen voortaan een volledig ingevuld aanvraagformulier, voorzien van fotokopieën van de vereiste documenten in een gesloten enveloppe te deponeren in de speciale Basiszorg brievenbussen.

Een aanvraagformulier kan vanaf 15 november worden opgehaald bij de Basiszorg kantoren van Sozavo, alle SZF-kantoren en de RGD-poli’s. De aanvraag kan alleen worden ingediend bij een van de Basiszorg kantoren. Met de gewijzigde aanvraagprocedure wil het ministerie de dienstverlening voor zowel medewerkers, als cliënten zo veilig mogelijk doen verlopen.
Advertenties