Column: Regering lapt eigen Covid-19-maatregelen aan haar laars
13 Oct, 00:59
foto
President Chan Santokhi zonder mond- en neusbedekking, omringd door mensen die zich ook niet houden aan de Covid-19 maatregelen.


Hopelijk wordt de regering nu eindelijk voorbeeldig. Het is mooi om steeds te vertellen hoe ongehoorzaam het volk is, maar de balk in eigen ogen wordt niet gezien. Omdat voor regeringsleden geen avondklok geldt, vergeten ze blijkbaar dat ze zich ook moeten houden aan de Covid-19-regels. Minister Amar Ramadhin heeft beelden getoond van 'het gewone volk' dat maar niet wil luisteren. Mensen voetballen, chillen voor winkels en nemen een fatu, terwijl er een pandemie heerst. 


Foto vertoond door minister Ramadhin van 'hoe het niet moet'. 

Maar regeringsleden zitten bijna op elkaars schoot en vieren feest. De foto's van Nickerie gaan viraal. Haast niemand heeft een neus- en mondbedekking op en 1.5 meter afstand geldt blijkbaar niet voor de regeringsleden en entourage. De waarnemend directeur van BOG, Radjesh Orie, heeft zelfs de schoolleider van OS Mottonshoop 2 publiekelijk besproken. Hoe onverantwoordelijk ze zou zijn en flink zou hebben gefeest, zonder na te trekken of dit wel juist is. 

Ramadhin en Orie moeten ook zo tekeer gaan tegen de regeringsleden die zo onverantwoord bezig zijn met feesten en roadshows. Er moet niet met twee maten worden gemeten. Daar had het Quick Response Team moeten optreden! De toespraak van president Santokhi van zondag lijkt dan ook slechts holle woorden: Beste Landgenoten. Het is onwaarschijnlijk dat we binnen korte tijd dit virus als een gepasseerd station kunnen beschouwen. De noodzaak bestaat dus om extra op onszelf en op elkaar te letten. Wij zien hier en daar verslapping van onze awareness omtrent Covid-19. Het komt ons ter ore dat het samenscholingsverbod wordt overschreden. Mensen beginnen te feesten en overtreden het uitgaansverbod. De enorme vooruitgang die we in de afgelopen twee maanden hebben geboekt, kan dan in één klap teniet worden gedaan. We willen dat niet. LET DUS OP UZELF EN OP UW NAASTE.


Ministers lekker knus bij elkaar, de Covid-19- maatregelen aan hun laars lappend. 

Leden van de regering die het goede voorbeeld moeten geven, gaan de mist in. De president houdt een toespraak, maar zegt geen 'sorry' tegen de samenleving, terwijl sinds vrijdagavond de foto's van 'hoe het absoluut niet moet' viraal gingen. Slechts op een vraag van de Ware Tijd verontschuldigt de president zich. Maar dit had hij in zijn toespraak moeten doen. Een verontschuldiging zegt niks, als willens en wetens de regels worden overtreden, maar ten minste moet er nationaal spijt worden betuigd, anders zullen nog minder mensen de Covid-19-regels serieus nemen. 

Hopelijk gaan de ogen van de regering nu eindelijk open. Covid-19 discrimineert niet. Het virus slaat toe zonder te kijken naar de positie die je bekleedt. Zeven ministers in quarantaine en één in het ziekenhuis. Een DNA-vergadering wordt uitgesteld. Leden van de regering moeten beseffen dat zij niet alleen het goede voorbeeld moeten geven, maar ervan doordrongen zijn dat ze ook grote verantwoordelijkheid dragen.

Nita Ramcharan
Advertenties