Statuten Staatsolie formeel gewijzigd voor rvc-leden
05 Oct, 00:01
foto


De statuten van Staatsolie NV zijn formeel gewijzigd. Starnieuws verneemt dat de wijzigingen de notaris reeds zijn gepasseerd de vorige week. De raad van commissarissen (rvc) is volledig in tact zoals voorgedragen door de regering. 

Om Melissa Santokhi-Seenacherry (echtgenote van de president) en Nawin (Rayan) Nannan (beiden van de VHP), moesten de statuten worden gewijzigd. In de statuten was er een leeftijdsgrens aangebracht. Personen tussen de 45 en 70 konden zitting nemen in de rvc. 

De vorige rvc had de leeftijdsgrens aangepast omdat vooral ervaring belangrijk is voor rvc-leden, aangezien Staatsolie internationaal kapitaal wil aantrekken om te kunnen participeren als partner bij de exploitatie van de olievondsten op zee. Met de wijziging van de statuten kunnen Santokhi-Seenacherry en Nannan in de rvc participeren. 

President-commissaris Leo Brunswijk heeft zijn Nederlands paspoort reeds verruild voor het Surinaamse. Daardoor kan hij in de functie blijven. Hij is ook president-commissaris van de rvc van de NV Energiebedrijven Suriname. In de rvc van Staatsolie hebben verder zitting: Dennis Caffé (bond), Jimmy Bousaid (VHP) en namens de ABOP: Harry Dorinnie en Gonda Asadang. 
Advertenties