Covid-19: Isolatiefaciliteiten KKF en Residence Inn sluiten
28 Sep 2020, 00:01
foto


Vanaf 1 oktober zullen de isolatiefaciliteiten van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) en Residence Inn niet meer worden gebruikt voor opvang van Covid-19 patiënten. Vanaf die datum zal het Regionaal Ziekenhuis Wanica de enige faciliteit zijn die Covid-patiënten die positief zijn bevonden,  opvangen. 

Starnieuws verneemt dat minister Amar Ramadhin dit meegedeeld heeft aan verschillende directies van ziekenhuizen. Intussen is ook het Diakonessenhuis gestopt met opvang van Covid-patiënten. Ook andere ziekenhuizen zoals 's Lands Hospitaal hoeven vanaf donderdag geen positieven op te vangen. 

Nu de active cases behoorlijk teruggelopen zijn, is het niet meer nodig om zoveel faciliteiten in te huren. Hiermee wordt ook heel veel geld bespaard. Er zullen nog afspraken gemaakt worden over beschikbaarheid van ziekenhuisbedden indien dat in de toekomst toch nodig mocht blijken. 

De Covid-maatregelen zijn verder versoepeld vanaf maandag. Het uitgaansverbod geldt nu vanaf 21.00 uur tot 5.00 uur. De nieuwe maatregelen zijn zondag bekendgemaakt door president Chan Santokhi. Commerciële vluchten vanuit Nederland zijn weer mogelijk, onder diverse voorwaarden. Ook het luchtruim voor het binnenland wordt opengesteld op basis van protocollen en na doorlichting van luchthaven Zorg en Hoop. 


Advertenties

Saturday 26 November
Friday 25 November
Thursday 24 November