Vakbond OW wil terugdraaien benzineprijsverhoging
25 Sep, 08:28
foto
Vakbondsleider Michael Sallons (Archieffoto)


De recente verhoging van benzineprijzen ligt het personeel van Openbare Werken, waaronder de leden van de Werknemers Organisatie Openbare Werken (WOOW) zwaar op de maag. De werknemers vragen zich af hoe zij met hun huidige loon uit moeten komen onder deze omstandigheden. Voor degenen met schoolgaande kinderen is het probleem nog groter, wanneer straks de school weer start.

De vrees bestaat dat de bushouders nu ook hogere bustarieven dan recent zijn afgesproken zullen eisen, schrijft  WOOW-voorzitter Michael Sallons in een persbericht. De WOOW geeft aan dat de minister van Financiën stelt dat de koersunificatie weinig effect zal hebben op prijzen van producten op basis- en essentiële goederen. “Waarschijnlijk heeft de minister niet door, dat alles draait om en met benzine die ondertussen ook al drastisch is verhoogd en het is de werkende klasse die ervoor zal moeten opdraaien. De regering doet er goed aan om voor wat betreft de benzineverhoging, deze per onmiddellijke ingang terug te draaien om de onzekerheid bij de werkende klasse weg te werken.”

Indien de brandstofprijs niet wordt teruggedraaid zal de WOOW haar leden oproepen om elke protestactie tegen de hoge brandstofprijzen te ondersteunen. De organisatie schrijft ook geen vertrouwen te hebben in de bewering van minister Walden dat er opgetreden zal worden tegen ondernemers die prijzen opdrijven. Het is volgens de WOOW de werkende klasse die steeds het gelag moet betalen en tegen de schuldigen wordt niet opgetreden.

De WOOW hoopt dat de goede samenwerking die tot nog toe bestaat met de minister van Openbare Werken, niet verstoord zal worden door onbedachtzame verhogingen van diensten en goederen. In het persbericht schrijft Sallons, dat de organisatie alle vakbondsmiddelen die zij ten dienste heeft, zal gebruiken om de landsdienaren die voorlopig zijn thuis gezet in afwachting op een besluit van een presidentiële commissie, te behouden. Volgens hem is er bij Openbare Werken een chronisch tekort aan vooral veldpersoneel. De WOOW zal samen met de leiding van het ministerie nagaan waar werknemers die te veel zijn op bepaalde afdelingen, wel ingezet kunnen worden.

De WOOW benadrukt het CLO-collectief onder leiding van Michael Miskin te ondersteunen, als het gaat om de belangen van de landsdienaar, in het bijzonder die van Openbare Werken. De organisatie roept de regering Santokhi-Brunswijk op, de verhoging van de brandstofprijzen per onmiddellijke ingang terug te draaien en om de tafel te gaan met de totale vakbeweging in Suriname.
Advertenties