Mahadewsing: Busritten moeten verder aangepast worden
23 Sep, 06:38
foto
De brandstofprijzen zijn in één dag met meer dan SRD 3 de lucht ingegaan. Deze verhoging zal invloed hebben op de al verhoogde bustarieven. (Foto: René Gompers)


De prijzen voor de busritten zullen, met de invoering van de unificatiekoers, waarschijnlijk weer aangepast moeten worden. Zo reageert John Mahadewsing, voorzitter van de Particuliere Lijnbushouders Orgnaisatie (PLO), desgevraagd tegenover Starnieuws. Hij heeft later op de dag een onderhoud met minister Albert Jubithana van Transport, Cummunicatie en Toerisme (TCT).

De huidige tarieven zijn marktconform, er is geen sprake meer van subsidie benadrukt Mahadewsing. Een stadsrit kost tussen de SRD 5 en  SRD 6.50. Dinsdag is de unificatiekoers ingevoerd. Op dezelfde dag zijn de prijzen aan de pomp verhoogd; een liter benzine kost gemiddeld SRD 11. “Natuurlijk zijn de prijzen die overeengekomen waren, achterhaald,” reageert Mahadewsing fel. “Heel jammer, maar het is een besluit van de regering. Wij gaan mee. Zij maken het beleid, het volk lijdt eronder. Vrijdag is er al een protestactie. Laten we hopen dat het niet uit de hand loopt.” 

De bussen zijn ruim 5 maanden in de garage blijven staan door de Covid-19 pandemie. Sinds maandag is er een gefaseerde opstart, van de 75 trajecten. Op 38 trajecten zijn de bussen ingezet. Het ligt in de bedoeling dat tegen volgende week alle lijnbussen weer rijden. Wat de nieuwe bustarieven zullen zijn, is nog niet bepaald, geeft Mahadewsing aan. “We moeten eerst met het ministerie praten. En als het aangepast moet worden, zullen ze aangepast worden. Dat weet ik later pas.”  

René Gompers

Advertenties