Ramadhin wil geen mikpunt zijn van interne vakbondsgeschillen
21 Sep, 15:42
foto
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zegt dat hij altijd open staat voor dialoog.


Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid is niet van plan het doelwit te worden van interne vakbondsgeschillen. "Als er intern binnen de bond niet goed wordt gecommuniceerd, moeten ze mij niet ten onrechte beschuldigen dat ik de bond bewust wil uitsluiten." Ramadhin reageert op aantijgingen van bondsvoorzitter Robby Naarendorp bij de Stichting RGD dat de bond niet gekend is bij de benoeming van een nieuwe directie.

De bewindsman zegt dat hij vrijdag nog de bondsvertegenwoordiger bij de RGD heeft gevraagd naar de voordracht van de vakorganisatie. Hij heeft vandaag met Naarendorp gesproken en heeft hem gezegd dat hij teleurgesteld is in de bondsvoorzitter. Afgesproken is dat Naarendorp vandaag nog de voordracht van de bond doet, waarna de minister kan werken aan de benoemingsbeschikking. "De bond moet niet doen voorkomen alsof wij bewust als regering bonden willen uitsluiten. Niets is minder waar." Naarendorp had een lijst van voordrachten naar de president gestuurd, waarmee hij de minister van Volksgezondheid heeft overgeslagen.

Ramadhin wijst er op dat het benoemen van een nieuwe directie een beleidskwestie van de regering is. "Daar hoef ik de bond niet bij te betrekken. Ineens wil de bond worden betrokken bij elk besluit. Waarom hebben ze daar de afgelopen tien jaar niet opgestaan? Misschien hadden we dan betere instellingen gehad." De bewindsman zegt dat hij geen ruzie zoekt en dat mensen dat ook niet moeten doen. Hij staat open voor dialoog. Hij stelt een constructieve houding van de bond op prijs. Hij wijst erop dat de bond soms heel goede suggesties kan doen.

Ramadhin doet een beroep op de verschillende vakcentrales dat ze intern hun problemen oplossen en dit niet op het bord van de regering plaatsen. "De regering wil regeren en niet betrokken raken in interne vakbondsgeschillen." Hij zit ook met het probleem bij het Staatsziekenfonds waarbij er een vertegenwoordiger van de vakbeweging moet worden voorgedragen. Maar door het intern geschil binnen de CLO  - tussen CLO-voorzitter Ronald Hooghart en de groep Mike Miskin - worden meerdere personen voorgedragen. Daar kan de regering niet mee werken. Bij de invulling van de vertegenwoordiger van de Sociaal Economische Raad speelt dit probleem ook. "De interne problemen binnen de vakbeweging leiden ertoe dat de diverse stromingen hun eigen vertegenwoordigers voordragen. Zo werkt het niet," zegt Ramadhin. Hij staat straks ook tegen hetzelfde probleem als de raad van toezicht bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo moet worden ingevuld.
Advertenties