60 jaar oude pompen Wageningen worden gerepareerd
21 Sep, 08:33
foto
Harinandan Oemraw van de SPBA, Roependra Mahabir algemeen coördinator LVV en de aannemer te Wageningen. (Foto: LVV)


De ruim 60 jaar oude pompen van Wageningen worden in opdracht van minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), gerepareerd. Het aannemingsbedrijf Rigragasur werkt volgens LVV met man en macht om de pompen in het pompgemaal Wageningen weer draaiende te krijgen. 

Padieverbouwers van Wageningen en de middenstandspolder moeten per 15 oktober 2020 de beschikking hebben over voldoende irrigatiewater om hun arealen klaar te kunnen maken voor de najaarsinzaai dit jaar. Boeren in dit gebied kampen reeds jaren met de waterbeheersing door onder andere de vele defecten die optreden. 

Met de aannemer zijn afspraken gemaakt om de pompen grondig te inspecteren en de mankementen op te heffen, zodat deze weer optimaal kunnen gaan draaien. Verder zal er zwaar materieel van onder andere het ministerie van LVV worden ingezet om het ruim 38 km lange irrigatiekanaal, welke het pompgemaal met de middenstandspolder verbindt, op te schonen.

Roependra Mahabir algemeen coördinator op het ministerie van LVV heeft zich zaterdag, samen met de aannemer en Harinandan Oemraw van de Surinaamse Padieboeren Associatie, ter plekke georiënteerd. Volgens Mahabir moet het water gaan stromen per 15 oktober. Daarom zal de voortgang van de werkzaamheden op de voet gevolgd worden. Mahabir laat optekenen dat de waterbeheersingssystemen in het verleden goed hebben gefunctioneerd en vraagt zich af wat verkeerd is gegaan. Mahabir acht een hechte samenwerking tussen alle betrokkenen van groot belang voor de verdere ontwikkeling van deze sector. De Wakaypompen staan ook hoog op de agenda van LVV. Het onderhoud van droge infrastructuur is  volop gaande in Nickerie.  
Advertenties

Sunday 19 September
Saturday 18 September
Friday 17 September