Ramdin verwelkomt Pompeo op Zanderij
17 Sep, 13:59
foto
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, en minister Albert Ramdin bij de verwelkoming.


De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, is geland op de Johan Pengel Adolf luchthaven. Hij is op Zanderij verwelkomd door minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. Een deel van de delegatie onder leiding van Pompeo heeft een bespreking met president Chan Santokhi, terwijl een aantal delegatieleden op Zanderij zal blijven wachten. 

Minister Ramdin om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat het toestel rond 13.00 uur is geland op de luchthaven. De Secretary of State en zijn delegatie zijn welkom geheten. Pompeo is geïnteresseerd in de duurzame groei van de economie en de politieke stabiliteit. 

De Amerikaanse minister heeft op de agenda staan energie en veiligheid. Tijdens de ontmoeting met de president zijn ook aanwezig de ministers Krishna Mathoera van Defensie en Kenneth Amoksie van Justitie en Politie. De regering zal het ook hebben over verschillende vormen van samenwerking, bestrijding van het coronavirus, trainingen, de buitenlandse schulden en investeringen. 

Suriname wil dat weer met de Amerikanen gewerkt wordt aan gezamenlijke militaire trainingen, dat de schepen met medische missies het land weer aandoen, informatie uitgewisseld wordt, steun op justitieel gebied en steun bij rampenbeheersing. In een korte tijd zullen heel wat onderwerpen worden aangezwengeld die nader uitgewerkt zullen worden. 


Het toestel waarmee de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken is aangekomen op de luchthaven. 
Advertenties