Breaking: Tarief stadsrit verhoogd van SRD 1.85 naar SRD 5
14 Sep, 12:31
foto


Een stadsrit met het openbaar vervoer wordt van SRD 1.85 verhoogd naar SRD 5. Starnieuws verneemt van het directoraat Volkscommunicatie dat minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) zojuist overeenstemming heeft bereikt met de sector. 

Het protocol voor het openbaar vervoer is af. Op basis van aangepaste regels mogen de bussen weer rijden. De bushouders dringen al jaren aan op verhoging van de bustarieven. Sinds 2011 waren deze niet meer aangepast. De overheid heeft het openbaar vervoer maandelijks met SRD 2.3 tot SRD 2.4 miljoen gesubsidieerd. Vaak werd de subsidie niet op tijd betaald. Nu is er een marktconforme prijs afgesproken. De Particuliere Lijnbushouders Organisatie had SRD 5.91 gevraagd. Uiteindelijk is de prijs vastgesteld op SRD 5. 

De tarieven van de overige ritten zullen worden afgeleid van de stadsrit. Er worden nog afspraken gemaakt tussen TCT en de sector over de controle en de handhaving van de protocollen. De reële kostprijs, berekend op vervoer van 25 personen, komt neer op SRD 4.82 voor een stadsrit. 

Indien de bushouders slechts 10 personen mogen vervoeren op basis van protocollen, dan komt de prijs op SRD 8.52 voor een stadsrit. Na onderhandelen is afgesproken dat de stadsrit vastgesteld wordt op SRD 5. Overeengekomen is dat alle klapstoelen worden weggehaald. Er zullen maximaal 20 personen vervoerd worden in een bus. De bussen rijden de volgende week maandag weer. 
Advertenties