Breaking: VS minister Pompeo donderdag in Suriname
13 Sep 2020, 15:39
foto


De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, zal donderdag een kort bezoek brengen aan Suriname. Dit wordt tegenover Starnieuws bevestigd door minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. Voor het eerst in de historie van Suriname komt een Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken op bezoek. 

Ramdin merkt op dat de komst van de Secretary of State een belangrijk signaal is dat deze regering het vertrouwen geniet van de Verenigde Staten van Amerika. Kort na de verkiezing had president Chan Santokhi telefonisch contact met de minister en andere hoge functionarissen uit Amerika. De verkiezingen en de transitieperiode is nauwgezet gevolgd door de VS. 

Eerder, in 2007 onder president Ronald Venetiaan, is de toenmalige minister van Defensie, Robert Gates, op bezoek geweest. Hij was de eerste Amerikaanse minister die Suriname bezocht. Het bezoek van Pompeo is belangrijk voor de versterking van de bilaterale relatie tussen beide landen, zegt Ramdin.  

Pompeo doet een meer landen trip in de regio. Als eerste landt hij in Suriname. Eerder is bekend geworden dat de minister ook Guyana aandoet. Pompeo wordt de hoogste functionaris van de Verenigde Staten die Guyana bezoekt in meer dan drie decennia.Advertenties

Wednesday 26 January
Tuesday 25 January
Monday 24 January