Aantal Covid-19 doden bijgesteld naar 38!
11 Aug, 15:19
foto


Het aantal doden door Covid-19 wordt bijgesteld. Er zijn niet 30 zoals tot nu toe vermeld is, maar 38 personen overleden aan deze zeer besmettelijke ziekte. De 8 anderen zijn niet op één dag overleden, maar zes zijn in de afgelopen weken overleden op de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en eén is binnengekomen via de Medische Zending (MZ). Een andere persoon is gisteren overleden op de Intensive Care Unit van het Regionaal Ziekenhuis Wanica.

Omdat de SEH en MZ nog niet gekoppeld waren aan het Covid-dashboard, kwam de informatie niet op dag basis binnen, waardoor het soms administratief wat langer duurde om de informatie binnen te krijgen. Om dit in het vervolg te voorkomen, zijn de SEH en MZ net als de ziekenhuizen nu wel gekoppeld aan het Covid-dashboard en kan de informatie per direct binnenkomen. Het aantal van 38 overledenen zal vandaag nog aangepast worden op de Covid-website, meldt het Communicatie Instituut Suriname. 

De epidemiologische analyse van de afgelopen vier weken laat ziet dat er een versnelde stijging van het aantal besmettingen is opgetreden, zei president Chan Santokhi gisteren. “We zijn dus nog niet op een niveau beland waarbij we zouden kunnen spreken van een neerwaartse trend. Het aantal besmettingen nam zodanig toe dat we de druk op onze gezondheidszorg konden waarnemen. De reeds bestaande schaarste aan ziekenhuisbedden, personeel, medicamenten en apparatuur werd duidelijker, ook het aantal quarantaine plekken werd steeds minder”, zei Santokhi. De avondklok geldt nu van 20.00 uur tot 5.00 uur de volgende ochtend. 
Advertenties

Monday 28 September
Sunday 27 September
Saturday 26 September