Pg ingelicht over goedkeuring vordering tegen Hoefdraad
08 Aug, 05:49
foto
Assembleevoorzitter Marinus Bee


Assembleevoorzitter Marinus Bee heeft procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday en president Chan Santokhi schriftelijk meegedeeld dat ex-minister Gillmore Hoefdraad door het parlement in staat van beschuldiging is gesteld. De pg had een hernieuwde vordering gedaan. Op 6 augustus heeft De Nationale Assemblee besloten de pg groen licht te geven om het gerechtelijk vooronderzoek te kunnen starten. 

Assembleevoorzitter Bee zegt aan Starnieuws dat er gelijk werk is gemaakt om de autoriteiten op de hoogte te stellen. Op 19 mei had de pg in de vorige samenstelling van het parlement, geen toestemming gegeven aan het Openbaar Ministerie om Hoefdraad te vervolgen. De pg kreeg echter geen formele mededeling van de toenmalige Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. Baidjnath Panday had hierover een brief geschreven naar Bee en diende tegelijk een hernieuwde vordering in. 

Hoefdraad is enige tijd niet meer gezien in Suriname. Volgens informatie zou hij zijn uitgeweken naar buurland Guyana. Er was tegen hem een uitreisverbod afgevaardigd door de pg. Nu De Nationale Assemblee Hoefdraad in staat van beschuldiging heeft gesteld, zal er actie worden ondernomen. 
Advertenties

Saturday 24 October
Friday 23 October