Weer coke uit Suriname onderschept in Duinkerken
06 Aug, 12:50
foto
De partij coke uit Suriname zat in een container met zakken rijst.


Opnieuw is in Duinkerken in Frankrijk een partij cocaïne uit Suriname onderschept. De Franse Douane vond 1.357 kilo cocaïne in een container met rijst. De lading is maandag gepakt.

De drugs lagen bovenop zakken met rijst in pakketten van 50 kilo, melden verschillende Franse media. De container zou vanaf Duinkerken doorgaan naar een adres in België. Er is niemand aangehouden.

Het gebeurt vaker dat in Duinkerken cocaïne uit Suriname wordt gepakt, meestal nadat een container is aangevoerd via Guadeloupe of één van de andere Franse eilanden in het Caribisch gebied. 1.357 kilo is één van de grootste cocaïne-vangsten die ooit in Frankrijk is gedaan. In 2018 werd 12,2 ton in beslag genomen en in 2019 8,8 ton.

Vorig jaar mei had de Franse Douane in Loon-Plage, bij Duinkerken, 492 kilo cocaïne in beslag genomen. De zending zat verpakt in een container met bananen die vanuit Suriname was verstuurd. De vangst werd in april gedaan, maar werd pas in mei publiekelijk gemaakt.

De drugs zaten in de vloer van de container, die met een zaag werd opengesneden. De container was aangevoerd na een tussenstop in de haven van Point-à-Pitre op Guadeloupe. Er gaat veel Surinaamse cocaïne in containers via de Franse eilanden Martinique en Guadeloupe naar Franse havens.

Frankrijk had toen aangekondigd maatregelen te treffen om de stroom cocaïne uit Suriname met containers en koeriers (via Frans Guyana) in te dammen.

Drie jaar eerder, eind 2016, werd op het Franse Caribische eiland Guadeloupe is 148 kilo cocaïne onderschept die in transit was naar Antwerpen. De zending was verstopt in een lading bananen, verdeeld over twee containers. Ook dee lading was afkomstig uit Suriname. Advertenties

Monday 28 September
Sunday 27 September
Saturday 26 September