Ziekenhuizen krijgen gelden voor betalen lonen
04 Aug, 14:36
foto
Het personeel van het MMC in Nickerie.


Het ministerie van Financiën en Planning heeft de gelden voor het St. Vincentius Ziekenhuis overgemaakt. Algemeen ziekenhuisdirecteur Manodj Hindori zegt aan Starnieuws dat na de overmaking het personeel gelijk is uitbetaald. "Alle lonen, vakantiegelden, kinderbijslag en koopkrachtversterking zijn uitbetaald aan het personeel." Hij merkt op dat het personeel het werk inmiddels heeft hervat.

Een groot deel van het personeel van het ziekenhuis had gistermiddag de werkplek verlaten, omdat het salaris over de maand juli niet was betaald. Bondsvoorzitter Robby Naarendorp had vorige week woensdag aan de bel getrokken. Hij merkte op dat ook het salaris van de medewerkers van het Diakonessenhuis niet was betaald. Vorige week donderdag had het personeel al gedurende twee uren een prikactie gevoerd om een signaal te geven aan de directie.

MMC

Het personeel van het Mungra Medisch Centrum (MMC) was vanmorgen ook in actie omdat het geen salaris had ontvangen. Volgens bondsvoorzitter Bryan Tjon Kwie Sem is de bond in gesprek met de directie. Hij gaf aan dat zaken gauw opgelost zullen worden. Voor nu is het personeel in actie en hij kan ze niet kwalijk nemen. Waarnemend directeur Zorida Mohamed zegt dat het personeel vandaag over hun salaris en vakantiegeld kann beschikken. Een deel van het personeel heeft al ontvangen. De directie was sinds donderdagmiddag in contact met de ministeries van Volksgezondheid en Financiën.
Advertenties