Solidariteitsheffing 10% tot januari 2022
03 Aug, 00:33
foto


De Raad van Ministers heeft afgelopen week goedgekeurd dat per 1 september 10% solidariteitsheffing geïntroduceerd zal worden bij wet. De heffing geldt voor de twee hoogste tariefschijven en vervalt op 1 januari 2022. De percentages van 28 en 38 procent zullen worden opgeschroefd naar 38 en 48%. De percentages van 25 en 35% worden verhoogd naar 35 en 45%. Het percentage van 36% gaat naar 46%. Het gaat om loon- én inkomstenbelasting. 

De missive is op 30 juli getekend door vicepresident Ronnie Brunswijk. De ontwerpwetten moeten nog behandeld worden door de Staatsraad en De Nationale Assemblee. De memorie van toelichting wordt aangegeven dat de zeer precaire staat waarin de financiële huishouding van de Staat Suriname momenteel verkeert, noodzaakt de regering om fiscale maatregelen te treffen om de problemen rond de financiering van de begroting ter hand te nemen. 

Eerder had president Chan Santokhi aangegeven dat hij een offer zou vragen van de samenleving, waarbij de breedste schouders de zwaarste lasten zouden dragen. De Wet Inkomstenbelasting en Loonbelasting worden gewijzigd, waardoor breed de extra inkomens geheven kunnen worden. De wetswijziging moet voorkomen dat er een discrepantie tussen Loon- en Inkomstenbelasting ontstaat. 

U kunt de ontwerpwet hier downloaden. 
pdf-icon.gif SOLIDARITEITSHEFFING,_INKOMSTEN_EN_LOONBELASTING.pdf                
Advertenties

Monday 18 January
Sunday 17 January
Saturday 16 January