Bouterse: Misiekaba zal veel respect verliezen...
31 Jul, 21:59
foto
NDP-voorzitter Desi Bouterse tijdens het televisie-interview dat op Purple TV zou worden uitgezonden.


NDP-voorzitter Desi Bouterse vindt het jammer dat André Misiekaba de paarse partij heeft verlaten. Hij roemt hem om zijn eerlijkheid en vindt dat hij een absolute politieke topper is niet alleen in de NDP, maar in heel Suriname. Hij wordt al verwelkomd door Assembleevoorzitter Marinus Bee van de ABOP. "Het is jammer dat zo iemand de partij verlaat, terwijl hij juist nu hard nodig is. Hij is zeer gewaardeerd, maar san a habi na en ede, mi denki dat efu a fur'en door bun furu respect ai lasi", zegt Bouterse in een interview met Orpheo Lamain in het programma 'Tussen de Regels'. Misiekaba zal veel respect verliezen als hij doorvoert wat hij van plan is, meent Bouterse. De NDP moest uitwijken naar SBS op 32.1 en 32.2 omdat Purple TV uit de lucht werd gehaald. 

De ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk heeft donderdag in een 'voice-bericht' zijn structuren opgeroepen om zich niet te mengen in discussies over het vertrek van Misiekaba uit de NDP. De ontwikkelingen moeten worden gevolgd. Als Misiekaba in de ABOP wil komen, zal hij met open armen worden ontvangen. De ABOP heeft eerder aangegeven dat alle krachten gebundeld zullen worden om het binnenland tot ontwikkeling te brengen. De partij wil dat in 2025 Brunswijk president van Suriname wordt. 

Bouterse deelt mee dat de partij zal worden vernieuwd en verjongd. Er zal een algehele evaluatie per district plaatsvinden. De statuten van de partij zullen worden aangepast. De NDP zal een congres houden om de richting die de organisatie zal opgaan te bepalen. De politicus weet zeker dat met hard werken en reorganisatie de partij van 16 zetels terug kan gaan naar 20 tot 23 zetels. Hij vindt het een pijnlijk moment dat Misiekaba juist nu de partij verlaat. Hij was de lieveling van de partij en sprak meestal vóór Bouterse en de laatste tijden zelfs na hem. 

De partijvoorzitter is niet boos op Misiekaba en vraagt zijn partijgenoten ook om het besluit niet te bekritiseren. De deur staat altijd open voor hem, net als voor anderen die weg zijn gegaan. Bouterse verwacht dat waar de politicus ook gaat hij de scholing die hij heeft gekregen altijd zal toepassen in belang van de gemeenschap. Op de vraag hoe hij reageert als meer mensen de partij zullen verlaten, antwoordt Bouterse dat mensen gaan en komen. Nu reeds zijn er volgens hem personen die uit ontevredenheid weg zijn gegaan, terug willen keren. "Volg bun san e p'sa tap a schaakbord", is de 'tussen de regels' boodschap van de NDP-voorzitter. 

Thursday 13 August
Wednesday 12 August
Tuesday 11 August