Breaking: Purple TV (12.5) per direct uit de lucht gehaald
31 Jul, 19:54
foto


Purple TV (kanaal 12.5) is per direct uit de lucht gehaald in opdracht van de Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS). De NDP blijkt geen vergunning te hebben. Clairy Linger van de NDP om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat nooit gezegd is dat er een vergunning nodig was. Via ATV is 12.5 gehuurd en al die tijd was Purple TV zonder problemen in de lucht. Om 21.00 uur zou een interview worden uitgezonden van NDP-voorzitter Desi Bouterse. 

Linger zegt dat elke maand aan ATV wordt betaald. Er werd ervan uitgegaan dat er geen aparte vergunning nodig was, omdat dat nooit ter sprake is gekomen. Vanavond is zij via Telesur gebeld met de mededeling dat de zender uit de lucht gaat. "Wij gaan maandag gelijk een vergunning aanvragen," zegt Linger. De NDP-topper heeft niet eerder van Telesur gehoord dat er een aanmaning was, "anders zouden wij een vergunning aanvragen'. 

De reden van het abrupte stopzetten is niet gegeven, zegt Linger. Het zal haar echter niet verbazen als het te maken heeft met het interview dat om 21.00 uur uitgezonden zou worden. Intussen heeft de NDP andere kanalen aangeboord. Het interview zal nu worden uitgezonden via SBS op 32.1 om 21.00 uur en 32.2 om 21.30 uur en via Facebook. 


Thursday 13 August
Wednesday 12 August
Tuesday 11 August