Covid-maatregelen zullen worden aangescherpt
24 Jul 2020, 07:42
foto


De verspreiding van het coronavirus is zorgwekkend. Om de maatregelen aan te scherpen wordt vandaag een spoedvergadering gehouden van de Raad van Ministers (RvM). Ook de organisatiestructuur van Covid-19 is compleet veranderd. Starnieuws verneemt dat minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid op uitvoerend niveau de leiding heeft, met onder zich drie task forces: een medisch team, veiligheid en economie en maatschappij. Die hebben onder zich weer werkgroepen. Op beleidsniveau berust de leiding bij vicepresident Ronnie Brunswijk. 

Starnieuws verneemt dat het medische team (Outbreak Management Team) wordt geleid door Martelise Eersel, oud-directeur van Volksgezondheid. Enkele medische deskundigen, onder wie infectioloog Stephen Vrede, de epidemiologen Radjesh Ori en Ingrid Krishnadath die reeds in beeld waren, keren terug in het team. De Covid-epidemie in Paramaribo, Wanica en oost-Suriname baart zorgen. 

Hoewel de grenzen nog steeds gesloten zijn, komen nog steeds besmette mensen uit Frans-Guyana het land binnen. Vanuit de goudvelden vindt er ook verspreiding plaats in het hele land. Het response team moet worden uitgebreid, waarbij ook vanuit de regering een brede aanpak zal komen. De vakbeweging, het bedrijfsleven en diverse sectoren zullen ook betrokken worden. 

De maatregelen die nu gelden zullen verder worden aangescherpt, waarbij bijeenkomsten weer teruggebracht zullen worden naar vijf personen. Feestjes zullen weer aan banden worden gelegd. Starnieuws verneemt dat de avondklok (vrijheidsbeperking) vervroegd zal worden naar 20.00 uur. Er zijn nu 437 active cases. De RvM zal zich vandaag buigen over diverse maatregelen die getroffen moeten worden. 
Advertenties

Tuesday 05 July
Monday 04 July
Sunday 03 July