Opgeklopt verhaal over inbeslagname computers is niet waar
22 Jul 2020, 10:31
foto


Politiewoordvoerder Humphrey Naarden ontzenuwt het opgeklopte verhaal - met video en al - dat verspreid is over inbeslagname van computers, printers en laptops. Er is een inval gedaan door Kapitale Delicten in een woning waar volgens een tip computers van het Kabinet van de President zouden zijn opgeslagen. Het blijkt echter te gaan om afgekeurde apparatuur van het ministerie van Buitenlandse Zaken, die bestemd waren voor de schroothoop. 

De zaak is rechtgetrokken met het ministerie van Buitenlandse Zaken. Een leidinggevende en de verantwoordelijke voor ICT hebben verklaard dat er niks aan de hand is. De BUZA-medewerker die was opgebracht voor verhoor, heeft geen strafbare feiten gepleegd en is niet aangehouden, zegt Naarden. Hij merkt op dat de politie gehandeld heeft op basis van een tip. 

Priscilla Williams is niet te spreken over hoe de politie in haar woning is binnengevallen. Zij was op dat moment met haar twee kleine kinderen thuis, terwijl haar wederhelft aan het werk was. De politie heeft toegestaan dat alles is gefilmd en het verhaal vol leugens de wereld in is gestuurd. Zij heeft de politie Public Relations om een rectificatie gevraagd. Er zal een klacht worden ingediend tegen de verspreider van het valse nieuws, waarbij zij, haar kinderen en hun woning uitgebreid is gefilmd. "Mijn kinderen zijn getraumatiseerd door het politieoptreden in de woning," zegt Williams. 

Het gaat om drie pc-schermen, een tv-toestel en een printer.  In de video wordt aangegeven dat het gaat om een huis vol kantoorspullen, die tot in de slaapkamer waren opgeborgen. "Wij gaan deze kwestie niet zo laten, want wij zijn onterecht in opspraak gebracht," benadrukt Williams. 
Advertenties