SOC blijft zich inzetten voor sport
09 Jul, 08:44
foto


Het Surinaams Olympisch Comité (SOC) wil zich om haar positie van politieke neutraliteit, niet mengen in een discussie over het voornemen het ministerie van Sport- en Jeugdzaken op te heffen. Het SOC zal zich volledig blijven inzetten voor de sport, ook bij een veranderend overheidsbeleid, schrijft de organisatie in een persbericht.

De organisatie zegt dat de nieuwe regering het voorrecht heeft om de plek van sport binnen het regeringsbestel te bepalen. “We hopen dat het algemeen belang in deze prevaleert.” In afstemming met haar lidbonden stelt het SOC zich op het standpunt dat zij graag ziet dat sport op het hoogst mogelijke niveau wordt uitgedragen. Als dat op het niveau van een ministerie van Sport is, zou dat toe te juichen zijn, zegt de organisatie.

Het SOC zegt dat zij over de plannen van de nieuwgekozen coalitie om het ministerie van Sport- & Jeugdzaken op te heffen en te plaatsen als een directoraat onder het ministerie van Regionale Ontwikkeling, uit de media heeft vernomen. Samen met haar lidbonden doet zij een beroep op de nieuwe regering om geraadpleegd te worden om het nationale sportbeleid te helpen vormgeven.

Vanuit het mandaat meegekregen van het Internationaal Olympisch Comité behoort het SOC te allen tijde een politiek neutrale organisatie te zijn die met elke democratisch gekozen regering samenwerkt om sport op een hoger niveau te tillen. Indien het voornemen is van de nieuwgekozen regering om geen apart ministerie van Sport te hebben, dan behoort het SOC met deze realiteit rekening te houden, geeft de organisatie aan.

Het SOC en haar lidbonden zeggen te verwachten dat de nieuwe regering zich zal leiden door het algemeen belang van sport voor de ontwikkeling van burger en natie. Om dit te bereiken moeten capabele mensen worden ingezet en zal er genoeg geld moeten worden vrijgemaakt om sportbonden, (top)sporters en grassroots sportorganisaties te helpen faciliteren.

Tuesday 04 August
Monday 03 August