Man aangehouden voor verkrachting
08 Jul, 13:29
foto


Een vrouw (22) heeft aangifte gedaan van verkrachting tegen de Jamaicaan Rohan J. (31). De man kwam zonder toestemming het appartement en de slaapkamer binnen waar het latere slachtoffer en een nicht zich op dat moment bevonden. Het slachtoffer en haar nicht joegen hem het appartement uit. Vóór het naar bed gaan deden de jonge vrouwen hun slaapkamerdeur op slot. Zij haalden daarna de sleutel uit het slot denkende dat het veiliger was om de sleutel niet in het slot te laten.

In de vroege ochtend van maandag 29 juni werd het slachtoffer uit haar slaap gewekt door Rohan J. Hij had de kamerdeur open gemaakt met een reservesleutel. De man had een mes in de hand waarmee hij haar bedreigde met de dood. Hij sommeerde haar om stil te blijven en onder bedreiging met het mes voerde hij haar weg uit haar appartement. Haar nicht, die in diepe rust was, merkte niets op van deze vrijheidsberoving.

Vervolgens bracht de man het slachtoffer naar een ander leegstaand appartement, alwaar hij haar verkracht heeft. Het misbruik legde Rohan J. vast op zijn telefoon maar wel zodanig dat niet te zien is dat hij daarbij een mes in de hand hield. Na zijn daad liet hij het slachtoffer gaan haar bedreigende met de dood en met de verspreiding van de door hem opgenomen filmbeelden.

Het slachtoffer was zo bang dat zij niets vertelde aan haar nichten die wel merkten dat ze met iets zat. Zij adviseerden haar toen om naar huis te gaan, hetgeen zij ook deed. Nadat het slachtoffer de locatie verlaten had, kreeg zij de moed om een van haar nichten op te bellen en te vertellen wat haar overkomen was. Ook haar ouders werden op de hoogte gebracht van de verkrachting.

Op advies van haar ouders en haar nichten deed het slachtoffer aangifte van verkrachting tegen Rohan J. Nadat de aangifte opgenomen was werd de verdachte opgespoord. Na overleg met het Openbaar Ministerie is hij, hangende het onderzoek, in verzekering gesteld. Zijn telefoon is in het belang van het onderzoek in beslag genomen. Vanwege zijn functie als beheerder beschikte  de verdachte over reservesleutels van alle toegangsdeuren en binnendeuren van de appartementen, meldt de politie Public Relations. 

Tuesday 04 August
Monday 03 August