Brunswijk: Ik kan meer doen in de uitvoering
08 Jul, 00:00
foto
ABOP-leider Ronnie Brunswijk stelt zich kandidaat voor vicepresidentschap. (Foto: Leroy Troon)


De handtekeningen om presidentskandidaat Chan Santokhi en vicepresidentskandidaat Ronnie Brunswijk voor te dragen, zijn intussen verzameld. De indiening van de kandidatenlijsten zal later op de dag plaatsvinden bij De Nationale Assemblee. Vanmiddag om 15.00 uur wordt het indienen van de kandidatenlijsten afgesloten. 

Brunswijk, die nu nog Assembleevoorzitter is, heeft in gesprek met Asosye-verslaggever Gilles Nasa aangegeven dat hij nu in de uitvoering wil. Om mensen te kunnen helpen, moet je in de uitvoering zitten, legt hij uit. Hij is al die tijd in De Nationale Assemblee gebleven, waar de controle van het beleid plaatsvindt. De politicus merkt op dat iemand anders op de post geplaatst kan worden, maar er is geen garantie dat de persoon de zaken waarvoor Brunswijk zich sterk maakt, daadwerkelijk zal uitvoeren. Hij verwees naar de periode toen Robert Ameerali namens ABOP het vicepresidentschap bekleedde. 

"Nu wil ik zelf de post bekleden," zegt Brunswijk. Hij wil zich als voorzitter van de ABOP naast geheel Suriname, zich ook richten op het wegwerken van de achterstanden in het binnenland. Door de post van vp kan hij veel meer doen voor mensen dan in de positie van Assembleevoorzitter. Hij benadrukt dat de post van vp belangrijker is om de noden van de mensen te kunnen verlichten. Daarom kiest hij voor deze positie, want dan weet hij zeker dat zaken daadwerkelijk gerealiseerd zullen worden. 

Over de kritiek die er is op Brunswijk dat hij concessiehouder is en niet naar het buitenland kan omdat hij veroordelingen op zijn naam heeft, merkt de politicus op dat in de democratie iedereen zijn mening mag hebben. Hij voert aan dat president Desi Bouterse tien jaar lang president is, terwijl hij ook is veroordeeld. Hij trekt zich niet zoveel aan van de kritiek. 

Tuesday 11 August
Monday 10 August
Sunday 09 August