DNA-vergadering weer verschoven; president negatief getest
02 Jul 2020, 10:52
foto


De huishoudelijke vergadering van De Nationale Assemblee is voor de tweede keer uitgesteld. Deze zou vandaag gehouden worden, maar is gisteren uitgesteld tot vrijdag. Nu gaat de vergadering maandag 6 juli door. Dit heeft de griffier namens voorzitter Ronnie Brunswijk aan de leden meegedeeld. Brunswijk is positief getest op Covid-19. 

Ook NPS-voorzitter Gregory Rusland, lid van De Nationale Assemblee, is positief getest. Hetzelfde geldt voor ondervoorzitter Jerrel Pawiroredjo en PL-voorzitter Paul Somohardjo. President Desi Bouterse die ook contact had met de leiders van de aankomende coalitie, is negatief getest. 

Het medische team is bezig om de contacten van de positief bevonden mensen na te gaan. Assembleeleden worden ook getest. De testen zullen zondag worden verricht door het Bureau Openbare Gezondheidszorg. Aanvankelijk zouden de volksvertegenwoordigers vandaag worden getest. 

De verkiezing van de president en vicepresident zal verder opgeschoven moeten worden nu de huishoudelijke vergadering pas maandag doorgaat. Daar moet formeel de datum van de verkiezing worden bepaald. Voor de kandidaatstelling moeten drie dagen worden uitgetrokken. 
Advertenties

Tuesday 05 July
Monday 04 July
Sunday 03 July