Breaking: Tweede Covid-19 dode in Suriname
08 Jun 2020, 11:38
foto


Een tweede persoon in Suriname die Covid-19 had, is vandaag overleden. De patiënt was opgenomen op de Intensive Care afdeling van het Wanica Ziekenhuis en was er ernstig aan toe. 

De eerste persoon die overleed aan Covid-19 in Suriname, is Rick Schuitemaker. Van de tweede dode zijn er nog geen details bekend. 

In Suriname staat de teller van het aantal besmette personen op 122. Een deel van de mensen dat geen symptomen vertoont, wordt opgevangen in Residence Inn. Het aantal mensen in quarantaine is gestegen naar 230. 

Het ministerie van Volksgezondheid deelt mee dat het gaat om een vrouw die opgenomen was op de intensive care unit (ICU) van het Regionaal Ziekenhuis Wanica. Deze covid-19-positieve patiënt verkeerde vanaf haar opname in een heel zorgelijke situatie. De patiënt werd behandeld aan de beademingsmachine. Met alle ter dienst staande middelen en medicatie is getracht haar in leven te houden. Namens de regering wenst Volksgezondheid de familie en de Surinaamse heel veel sterkte toe met dit verlies in deze moeilijke tijden. 

Uit respect voor de familie en overige nabestaanden vraagt het ministerie van Volksgezondheid u allen om geen persoonlijke informatie over de overledene te verspreiden. Benadrukt wordt dat ouderen, mensen met chronische ziekten, hoge bloeddruk, diabetes, kanker, longaandoeningen een groter risico lopen om ernstige complicaties te ondervinden mochten zij Covid-19 krijgen. Volksgezondheid roept het publiek op alle adviezen met betrekking tot persoonlijke hygiëne, sociale afstand en algemene preventie van infecties uit te voeren.  


Advertenties

Saturday 03 December
Friday 02 December
Thursday 01 December