Nieuw hoofdstembureau voor Sipaliwini benoemd
04 Jun 2020, 11:34
foto


President Desi Bouterse heeft op voordracht van Binnenlandse Zaken bij resolutie tijdelijk een nieuw hoofdstembureau voor Sipaliwini benoemd. De voorzitter en de leden van het hoofdstembureau van het kiesdistrict Sipaliwini zijn mogelijk besmet met het Covid-19 virus en zijn in verplichte overheidsquarantaine geplaatst. Hierdoor kon de vaststelling van de verkiezingsuitslag 2020 voor dit kiesdistrict geen voortgang vinden. In algemeen belang en de veiligheid in acht nemend, moet voorzien worden in een oplossing hiervoor. 
 
De president heeft besloten dat een hoofdstembureau wordt samengesteld dat tijdelijk wordt belast met de vaststelling van de verkiezingsuitslag 2020 voor het kiesdistrict Sipaliwini conform de Kiesregeling. 
De volgende leden van dit hoofdstembureau worden belast met de vaststelling van de verkiezingsuitslag 2020:
Adjaikoemar Kali (voorzitter), Sarwankoemar Ramai, waarnemend voorzitter, Audrey Hankers, Naltus Naana, Edith Moore-Tilon, leden. Dit Hoofdstembureau houdt zitting op het hoofdstembureau van het kiesdistrict Saramacca.  

Intussen is bekend dat de districtscommissarissen van Sipaliwini Yvonne Pinas en Humphry Jeroe positief zijn bevonden. Andere leden zijn in quarantaine. 
 
Advertenties

Wednesday 19 June
Tuesday 18 June
Monday 17 June