Covid-teller gestegen naar 55; nog een besmetting
03 Jun, 16:46
foto


De Covid-website is weer aangepast. De teller is met één gestegen. Nu zijn er 45 personen in de ziekenhuizen. In totaal zijn 55 personen in Suriname positief getest sinds 13 maart. Vanaf donderdag 18.00 uur geldt voor een week een total lockdown. Essentiële diensten blijven echter wel actief, waardoor het publiek voeding kan aanschaffen. 

De winkels zullen open zijn, maar alle maatregelen moeten in acht worden genomen. Mensen die op straat gaan voor essentiële aankopen, krijgen geen problemen. In een personenauto mogen niet meer dan twee personen de straat op voor het halen van boodschappen of het gaan naar het werk. Alleen essentiële bedrijven zullen open zijn, heeft de directeur Nationale Veiligheid, Danielle Veira, uitgelegd tijdens de persconferentie vanmiddag. 

De directeur van het ministerie van Handel, Industrie & Toerisme, Rachel Koningsbloem-Pinas, benadrukt dat er niet moet worden gehamsterd. De winkels worden normaal bevoorraad. Er zijn afspraken gemaakt met de winkeliers. De bakkerijen zullen normaal brood bakken. Belangrijke diensten blijven werken, maar kledingzaken en andere winkels die geen voeding verkopen, zijn gesloten.