Politieke leiders: Onderbreking hoofdstembureau onrechtmatig
01 Jun, 04:44
foto
Leiders van de samenwerkende politieke partijen VHP, ABOP, NPS en PL willen dat de werkzaamheden worden hervat door het hoofdstembureau Paramaribo. (Foto: Leroy Troon)


De verwerking van de processen-verbaal is zondag onderbroken door het hoofdstembureau Paramaribo. De politieke partijen VHP, ABOP, NPS en PL hebben in een brief aan de voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) aangegeven dat het om een onrechtmatig besluit gaat. Zij stellen dat de Kiesregeling niet voorziet in de onderbreking en doen een dringend beroep op OKB-voorzitter Jennifer van Dijk-Silos om maatregelen te treffen opdat de onrechtmatigheid wordt opgeheven. 

De voorzitter van het hoofdstembureau, Mike Nerkust, heeft in een brief aan de politieke partijen meegedeeld dat er een rustdag is ingelast. Nerkust stelt dat "er extra Covid-19 maatregelen in het NIS zullen moeten worden getroffen, omdat er een Covid besmette persoon gedurende meerdere dagen in het NIS aanwezig was". Op de reguliere persconferentie is het niet duidelijk geworden om welk geval het gaat. 

Danielle Veira, directeur Nationale Veiligheid, bevestigde dat er een persoon die besmet was in het gebouw zou zijn geweest. Daarom moest alles ontsmet worden. Er kwamen geen antwoorden op vragen of mensen die in de sporthal waren in quarantaine moeten. Er zullen extra veiligheidsmaatregelen getroffen worden aangezien samenscholing van meer dan 10 personen niet is toegestaan. 

Starnieuws verneemt van omstanders dat de voorzitter van het hoofdstembureau meegedeeld heeft dat het gaat om iemand uit Santodorp. Deze persoon had zich aangemeld bij het politiebureau van Santodorp op 29 mei. Hij deelde mee dat hij symptomen had van het virus, aangezien hij in contact is geweest met de 12e case die uit Frans-Guyana naar Suriname was gekomen. Deze persoon is getest en is negatief bevonden, had minister Antoine Elias eerder aan Starnieuws meegedeeld. 
Advertenties

Friday 16 April
Thursday 15 April
Wednesday 14 April