Klaaskreek afgesloten; dc Pinas heeft daar gestemd
01 Jun, 00:00
foto
Het dorp Klaaskreek in district Brokopondo is in zelf quarantaine gegaan.


Het dorp Klaaskreek in Brokopondo is in quarantaine gegaan. Districtscommissaris (dc) Yvonne Pinas, die besmet is met Covid-19 virus, heeft in dit dorp op 25 mei haar stem uitgebracht. Zij is de veertiende persoon die positief is getest in Suriname. 

Diverse personen met wie de dc in contact is gekomen, zijn in quarantaine geplaatst. Zij is districtscommissaris van bestuursressort Boven Saramacca (Matawai-gebied) in district Sipaliwini. Alle dc's waren in het districtscommissariaat Sipaliwini, waar het hoofdstembureau is gevestigd. Het gebouw is intussen gereinigd. 

Het is niet duidelijk of de openbare zitting van Sipaliwini die voor maandag is gepland, nog gehouden zal worden. Hoewel de processen-verbaal gecontroleerd zijn, moest er nog informatie ingevoerd worden in de computer. Verschillende personen die in het gebouw waren toen bekend werd dat de dc positief is getest, zijn in quarantaine geplaatst. Er wordt nog nagegaan met wie Pinas in contact is geweest. 

De directeur Nationale Veiligheid, Danielle Veira, heeft tijdens de spoed persconferentie van het Covid-19 managementteam zondagavond meegedeeld dat Klaaskreek vanaf 18.00 uur in zelf quarantaine is gegaan. Niemand mag het dorp binnen. De kapitein van het dorp heeft zelf het initiatief genomen om het dorp af te sluiten. Dit in afwachting op de verdere ontwikkelingen. 
Advertenties