Brokopondo: ABOP, NDP en BEP verdelen zetels
26 May, 03:46
foto
Diana Pokie is herkozen in het district Brokopondo. Zij heeft de lijst aangevoerd van de ABOP. Deze partij is de grootste geworden in dit district.


In Brokopondo zijn de drie zetels naar drie partijen gegaan. De ABOP, waar Diana Pokie de lijsttrekker was, is de grootste partij geworden van dit district. Zij is herkozen als parlementariër. Minister Sergio Akiemboto (NDP) en Ronnie Asabina (BEP) zijn volgens de voorlopige uitslagen gekozen om het district te vertegenwoordigen in De Nationale Assemblee. 

Diana Pokie zegt aan Starnieuws dat het een spannende strijd was. "Vanaf de verkiezing van 2015 hebben wij keihard gewerkt. En het resultaat mag er zijn. Wij gingen voor twee zetels, maar hebben dat net niet gehaald", zegt Pokie. "Maar wij zijn tevreden met dat de ABOP als grootste uit de bus is gekomen. Brokopondo, kiesdistrict 9, heeft 7.935 kiezers. 

De NDP heeft volgens Pokie de BEP zwaar ondersteund en ook mensen in het district geaccommodeerd. "Toch is het hen niet gelukt om de ABOP klein te krijgen", merkt ze op. "Wij hebben een heel goed team en er is hard gewerkt. Wij zullen ons blijven inzetten voor Brokopondo", laat Pokie optekenen. 

Sunday 05 July
Saturday 04 July
Friday 03 July