Breaking: NDP pakt beide zetels in Coronie
26 May, 00:53
foto
NDP-lijsttrekker Remi Tarnadi was er van overtuigd dat hij voor een vijfde termijn herkozen zou worden in Coronie. NPS wordt de tweede grootste partij in dit district, maar zal geen zetel veroveren.


De Nationale Democratische Partij (NDP) krijgt volgens de voorlopige cijfers beide zetels in kiesdistrict 4, het kleinste district Coronie. Dit voorspelt Starnieuws op basis van het aantal stemmen dat nu geteld is. Zoals het er nu eruit ziet krijgt NDP-lijsttrekker Remi Tarnadi zijn vijfde termijn en keert Joan Wielzen terug voor haar tweede termijn. Zeven politieke partijen dongen naar die twee zetels. PALU is  weggevaagd. Even leek het erop alsof de Nationale Partij Suriname (NPS) een zetel zou halen.

De 2.102 kiezers in Coronie hebben hun stem op vier stembureaus uitgebracht. Met veel minder stemmen kan iemand al verkozen worden tot DNA-lid. De zeven politieke partijen die strijden voor de twee zetels zijn: NDP, VHP, A20, PALU, PRO, ABOP en de NPS.

Bij de verkiezingen van 2015 kreeg de NDP een zetel (Remi Tarnadi) en de PALU één (Anton Paal). Tarnadi was ervan overtuigd dat hij wederom zou worden gekozen. In december 2017 werd hij districtscommissaris (dc) van Coronie, nadat hij de De Nationale Assemblee vaarwel zei. In april van dit jaar stapte hij op als dc en stelde zich weer kandidaat in zijn geboortedistrict.

Tarnadi zegt dat de NDP tal van projecten gerealiseerd in Coronie. “De agrarische sector is niet van de grond gekomen, omdat het een hele organisatie behelst. Het is de verschillende regeringen niet gelukt, maar kan volgens Tarnadi wel worden gerealiseerd, "omdat Coronie wel de potentie heeft.”Sunday 05 July
Saturday 04 July
Friday 03 July