Bushouders rekenen op uitbetaling compensatie (update)
21 May, 06:09
foto
Bushouders bij de rotonde van de Jagernath Lachmonstraat. Zij protesteren tegen het uitblijven van de uitbetaling. Zij willen ook verhoging van de tarieven. (Foto's: Raoul Lith)


Uiterlijk donderdag moeten gelden zijn overgemaakt bestemd voor de lockdown compensatie aan de bushouders en hun chauffeurs. De Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) moet dan het geld zien op de rekening. Deze mededeling deed PLO-voorzitter John Mahadewsing woensdag na een vergadering op ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C). Rond vijf uur werd hij opgewacht door de leden die eerder op de dag verhit waren.

Faizel Bholai, die de ontevreden bushouders vertegenwoordigd, zegt aan Starnieuws dat de bushouders volgende week vrijdag weer de straat opgaan als er vandaag geen geld is gestort. “Gisteren was het maar een trailer. Ze zullen dan zelf zien hoe die film is. Ze gaan merken hoe groot de groep kan worden”. De bushouders hebben woensdag de rotonde van de Jagernath Lachmonstraat nabij het OWT&C voor een poos gebarricadeerd om aandacht vragen voor hun problemen.Mahadewsing heeft aan de ontevreden bushouders meegedeeld dat de overheid nog geen beslissing heeft genomen om de bustarieven aan te passen. Hij geeft aan dat die onderhandeling verschoven is naar de volgende week woensdag. Bij deze bijeenkomst gaat de accountant van de PLO ook aanwezig zijn. Bholai zegt dat de groep meewerkt omdat er rekening wordt gehouden met de verkiezingen.

Volgens Bholai is het niet duidelijk hoeveel geld er overgemaakt zou moeten worden. “Het is niet bekend welke bushouders of chauffeurs gaan ontvangen. We hopen dat ze niemand voor de gek gaan houden”. Hij geeft aan dat hen wel is voorgehouden dat de bedragen (SRD 350) die door de PLO op papier zijn gestuurd, zijn meegenomen en doorgestuurd naar het ministerie van Financiën. De bushouders hopen dat hun geld eindelijk uitbetaald zal worden.

Raoul Lith
Advertenties