Militairen Venezuela begeleiden Iraanse olietankers
21 May, 07:06
foto

De Venezolaanse minister van Defensie, Vladimir Padrino Lopez, spreekt tijdens een uitzending in het Miraflores Palace in Caracas, Venezuela. (Foto: Reuters)


Het Venezolaanse leger zal Iraanse tankers die brandstof leveren aan Caracas begeleiden zodra ze de exclusieve economische zone van het Zuid-Amerikaanse land binnenkomen. Dat heeft de minister van Defensie, Vladimir Padrino, woensdag aangekondigd.

Padrino zei in een interview op de staatstelevisie dat de escort "hen zou verwelkomen en het Iraanse volk zou bedanken voor hun solidariteit en samenwerking." Venezuela heeft al jaren een schrijnend tekort aan reguliere basisgoederen, medicijnen en nu ook brandstof. Het land zit al jaren in een economische crisis.

Volgens minister Padrino heeft de Venezolaanse regering contact gehad met de Iraanse minister van Defensie. Meer dan vier miljoen Venezolanen zijn hun land ontvlucht op zoek naar betere overlevingskansen. Washington heeft tal van sancties opgelegd aan het financieel geplaagde land. De regering Donald Trump heeft herhaaldelijk laten merken dat ze de Venezolaanse president Nicolas Maduro en zijn entourage zo snel mogelijk kwijt willen.
Advertenties