OM ontvangt geen reactie justitieminister in Cairo-Case
23 Apr, 00:00
foto
Procureur-generaal Roy Baidjnath Panday.


Het Openbaar Minister (OM) heeft geen reactie ontvangen van minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie over maatregelen ter bescherming van Rodney Cairo, zegt procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday aan Starnieuws. 

De pg schreef de minister dinsdag een brief met het verzoek om medewerking te verlenen voor de bescherming. Dit, op basis van de ernst van de gepleegde handelingen. Het OM is zelf niet bevoegd om persoonlijke beschermende maatregelen te treffen, legt de pg uit. Hij had gehoopt dat gelet op de ernst van de zaak de minister gelijk zou reageren. 

De vervolgingsbaas herhaalt dat het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) uitsluitend belast is met de nationale veiligheid, verzamelen en analyseren van informatie en eventuele bevindingen over mogelijk gepleegde strafbare feiten doorstuurt naar de politie voor nader onderzoek. “Het Korps Politie Suriname is de enige instantie in Suriname die algemene opsporingsbevoegdheid heeft.” 

De pg benadrukt dat DNV geen enkele wettelijke basis heeft om iemands woning binnen te vallen, doorzoekingen te doen en/of personen aan te houden. “Deze bevoegdheid komt alleen de politie toe.” Het strafrechtelijk onderzoek door de afdeling Kapitale Delicten is nog gaande, zegt Baidjnath Panday.

Advertenties