Covid-19: Digicel doneert US$ 115.000 aan equipment
04 Apr 2020, 00:58
foto
Minister Antoine Elias van Volksgezondheid in gesprek met de CEO van Digicel Suriname, Deonarine Gopaul.


Digicel zal gratis smartphones, belminuten, data en persoonlijke beschermingsmiddelen leveren voor het medische personeel en eerste hulpverleners ter waarde van US$ 115.000. Daarnaast zal er gratis toegang tot de websites who.int en covid-19.sr voor iedereen met een Digicel smartphone. Dit betekent dat Digicel abonnees geen data nodig hebben om toegang te krijgen tot eerdergenoemde websites vanaf hun Digicel mobiel. Dit om te helpen accurate informatie over Covid-19 te verstrekken.

Digicel Suriname bood de gratis connectiviteit vrijdag aan voor gezondheidswerkers die rechtstreeks betrokken zijn bij de strijd tegen Covid-19 aan het ministerie van Volksgezondheid. Mobiele communicatie is een essentiële dienst, waardoor artsen en verpleegkundigen 24/7 in communicatie kunnen zijn. 

CEO Digicel Suriname, Deonarine Gopaul, zei tijdens de ontmoeting met minister Antoine Elias van Volksgezondheid dat het bedrijf veel geeft om de mensen en gemeenschappen waarin het opereert. "Daarom vonden we het onze verantwoordelijkheid om te reageren en te helpen. We blijven zoeken naar andere manieren om een bondgenoot te zijn in de strijd tegen dit virus. We roepen alle bedrijven op om ook hun steentje bij te dragen."

Minister Elias is bijzonder blij en dankbaar met het gebaar van Digicel. "Communicatie is essentieel in de strijd tegen deze wereldwijde pandemie en met deze donatie kan de medische staf zich concentreren op wat belangrijk is, namelijk de zorg voor de patiënten. We danken Digicel voor de medische benodigdheden, want dit zijn broodnodige items om onze medewerkers te beschermen. Dit is niet alleen een geschenk voor gezondheidswerkers, maar voor de hele gemeenschap. We hebben alle hulp nodig die we kunnen krijgen om dit virus te overwinnen."
Advertenties

Wednesday 29 November
Tuesday 28 November
Monday 27 November