Covid-19: Repatrianten moeten zich opnieuw registreren
01 Apr, 03:12
foto
Surinaamse ingezetenen die terug willen moeten zich opnieuw registreren. Het registratieformulier is aangepast.


Ingezetenen van Suriname die in het buitenland zijn gestrand, moeten zich verplicht opnieuw registreren. Er zijn enkele zaken gewijzigd, meldt het Covid-19 team. Nu is er een optie bijgekomen om thuis in quarantaine te gaan. De voorwaarde is wel dat de kosten voor statische beveiliging moeten worden betaald. Wat de kosten zullen zijn, is nog niet duidelijk. 

De Surinaamse autoriteiten verschaffen alle nodige informatie om de terugkeer naar Suriname zo goed mogelijk voor te bereiden en uit te voeren. De procedure voor terugkeer naar Suriname te midden van de Covid-19 crisis is als volgt:
- Invullen van repatriatie formulier (verplicht);
- Bij aankomst op de Johan Adolf Pengel Luchthaven te Zanderij de instructies van het NCCR nauwkeurig opvolgen
- Transport naar overheidsquarantaine locatie;
- Minimaal 48 uur verblijf in overheidsquarantaine;
- Bij goedkeuring thuisquarantaine locatie door de Surinaamse autoriteiten, zich onder begeleiding van het NCCR - verplaatsen naar het thuisquarantaine adres;
-Thuisquarantaine is optioneel en alleen mogelijk als betrokkene(n) bereid is/zijn de kosten voor statische beveiliging op zich te nemen. 

De minimumperiode voor quarantaine is gesteld op minimaal 14 dagen na aankomst in Suriname. 
Aanmelden bij een dichtstbijzijnde diplomatieke post of consulaire missie van de Republiek Suriname is ook aangeraden, ter bevestiging van de noodzaak om terug te keren naar Suriname. Voor specifieke vragen of assistentie kan een mail worden gestuurd naar: conza@gov.sr of conza.suriname@gmail.com.

Saturday 30 May
Friday 29 May
Thursday 28 May