Geen overeenstemming in Staatsraad over noodwet
01 Apr, 00:00
foto


De Staatsraad heeft geen consensus bereikt over de inhoud van de Wet Uitzonderingstoestand Covid-19. Starnieuws verneemt dat er drie meningen waren op de spoedbijeenkomst van de Staatsraad, gisteren. De discussie en zorgpunten zijn kenbaar gemaakt aan president Desi Bouterse, die formeel ook voorzitter is van dit grondwettelijke orgaan. 

De leden van de Staatsraad vinden unaniem dat het noodzakelijk is voor de regering om bijzondere maatregelen te treffen om de samenleving te beschermen tegen de verdere verspreiding van Covid-19. Tijdens de vergadering waren voorstanders van de wet zoals ingediend. Een ander deel dat ook voorstander is van de wet, vindt dat specifieker moet worden aangegeven welke maatregelen de regering denkt te treffen. Er is ook gevraagd om een zekere waarborging tegen een verkeerde toepassing van deze wet. 

Een deel van de leden is tegen de wet. Deze leden vinden dat deze wet overbodig is, aangezien er voldoende ruimte voor de regering bestaat maatregelen te treffen zonder over te gaan tot het afkondigen van de burgerlijke uitzonderingstoestand. 

Opgemerkt werd dat de regering te veel ruimte wordt geboden om maatregelen te treffen, zonder dat deze afgebakend zijn. De uitvoeringsbesluiten ontbreken bij deze wet. Geadviseerd wordt aan de president om de diverse gezichtspunten mee te nemen in de debatten in De Nationale Assemblee. 


Saturday 30 May
Friday 29 May
Thursday 28 May