Misverstanden bij bond 's Lands Hospitaal opgehelderd
01 Apr, 02:27
foto


De actie van de bond bij 's Lands Hospitaal is gisteren niet doorgegaan. De plooien zijn glad gestreken. Dat de veiligheid niet gegarandeerd was, is een misverstand. Bondsvoorzitter Imro Edam heeft de leden met een ingesproken bericht geïnformeerd dat alles nu duidelijk is. De actie om in thuisquarantaine te gaan, is opgeheven. 

De bond wilde garanties voor veiligheid omdat patiënten die besmet zijn met Covid-19 ook op het terrein opgenomen zijn. Er was hierover geen overleg geweest met de bond. Algemeen directeur Dayasankar Mathoera zegt aan Starnieuws dat alle protocollen in acht worden genomen. Dit is ook uitgelegd aan het bestuur van de bond. Niemand wordt blootgesteld aan gevaren. 

Naast de veiligheid wilde de bond ook dat het salaris met een maand twk en de prestatietoelage uitbetaald zouden worden. Ook hieraan is voldaan. Mathoera voert aan dat de salarissen normaal zouden worden uitbetaald. Er was nog wel discussie over de prestatietoelage, maar alles is nu in orde. Het behandelteam bepaalt het gezondheidsprotocol, dat ook stringent wordt opgevolgd. De misverstanden zijn de wereld uitgeholpen.