VHP-voorzitter: Instructies president nauwkeurig opvolgen
28 Mar 2020, 00:39
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi


De VHP roept de bevolking op om zich nationaal op te stellen en de gegeven instructies over de hygiëne en sociale afstand nauwkeurig op te volgen. De VHP doet een beroep op de bevolking om de avondklok te respecteren en samenscholingen met 10 of meer personen te vermijden.

De politieke organisatie ziet de verscherpte maatregelen die vrijdagavond zijn aangekondigd door president Desi Bouterse als noodzakelijk en zal deze ten volle uitvoeren. "Ik wil een beroep doen op de totale Surinaamse gemeenschap om zich te houden aan deze noodzakelijke maatregelen. Het is in het belang van eenieder, dus het is in landsbelang," zegt VHP-voorzitter Chan Santokhi om een reactie gevraagd aan Starnieuws.

De VHP gaat ervan uit dat de maatregelen strikt zullen worden toegepast en dat tegen overtreders corrigerend zal worden opgetreden. Het is van het grootste belang dat het aantal gevallen van bevestigde besmetting zo klein mogelijk blijft. Massale besmetting zal tot een verergering van de bestaande crisis leiden en zal desastreus zijn voor onze economie. Ons gezondheidsstelsel en onze medische voorzieningen zijn niet berekend om grote aantallen besmette personen met het corona virus te behandelen, zegt de VHP-topman. 

Terwijl de regering en andere groepen bezig zijn de impact van het Coronavirus te minimaliseren, moet de economische bedrijvigheid zoveel als mogelijk doorgaan. Onder betere financiële omstandigheden was het wellicht mogelijk geweest om de bedrijven met speciale voorzieningen te ondersteunen. De VHP heeft al voorgesteld om een noodfonds in het leven te roepen en doet een dringend beroep op de regering dit voorstel serieus in overweging te nemen.
Advertenties

Saturday 26 November
Friday 25 November
Thursday 24 November