Strei! onderneemt stappen tegen afwijzing deelname verkiezingen
27 Mar 2020, 12:25
foto
De politieke partij Strei! is door het Centraal Hoofdstembureau ervan op de hoogte gesteld dat ze niet mag deelnemen aan de verkiezingen. Hiertegen zal de partij in beroep gaan.


Vier van de twintig partijen die hun stukken ingediend hebben voor deelname aan de komende verkiezingen, hebben van het Centraal Hoofdstembureau te horen gekregen dat ze niet kunnen meedoen. Het gaat om Strei!, Stem op jezelf, 21 SU en De Nieuwe Wind. De overige partijen hebben goed nieuws gekregen en zijn in feeststemming. 

Maisha Neus, voorzitter van Strei!, om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat ze het niet hierbij zal laten. Er zal een bezwaarschrift ingediend worden bij de president, zoals de wet dat voorschrijft. Daarnaast zal de partij ook een kort geding aanhangig maken tegen het Centraal Hoofdstembureau. 

NDP, VHP, NPS, ABOP, SPA, PRO, BEP, Pertjajah Luhur, PALU, DOE, HVB, A20, OptSu, VVD, SDU en DA’91 hebben goed nieuws ontvangen. Zij mogen zich voorbereiden op deelname aan de verkiezingen. De kandidatenlijsten moeten op 9 april worden ingediend. 


Advertenties

Tuesday 05 July
Monday 04 July
Sunday 03 July