Politiebericht over gewelddadigheden bij COBO
26 Mar, 13:37
foto
De brandweer bezig met blussen van de voertuigen die in brand zijn gestoken op het terrein van COBO. (Foto: KPS)


De politie meldt dat Delvano Anakaba gisteren is doodgeschoten op het terrein van staalbedrijf COBO te Paranam. Uit het voorlopige politieonderzoek blijkt dat vaak diefstallen worden gepleegd bij het bedrijf, waar schroot is opgeslagen. Woensdag in de vooravond heeft een wachter van het bedrijf Anakaba en nog een andere man op het bedrijfsterrein gezien. "Delvano en zijn metgezel waren vermoedelijk van plan om spullen weg te nemen van het terrein", deelt de politie Public Relations mee.

De wachter, die een illegaal jachtgeweer bij zich had, heeft daarmee in de richting van Anakaba en zijn metgezel geschoten. Anakaba is daarbij dodelijk geraakt. De wachter is naderhand door personen uit de menigte die het bedrijfsterrein binnendrong, zwaar mishandeld en ligt ter verpleging in een ziekenhuis. Hangende het onderzoek is de wachter in verzekering gesteld. Hij wordt onder andere verdacht van doodslag en illegaal vuurwapen bezit. 

De persoon die de wachter het jachtgeweer heeft gegeven, is inmiddels door de politie zichtbaar gemaakt en aangehouden. Hij is militair van beroep en is daardoor overgedragen aan de Militaire Politie om het deel van het onderzoek met betrekking tot het illegaal jachtgeweer te onderzoeken. Het ontzielde lichaam van Delvano Anakaba en het jachtgeweer zijn in beslag genomen.

De politie van het bureau Paranam kreeg de melding van het Command Center dat een man bewusteloos lag op het terrein van het staalbedrijf COBO te Paranam. Toen de politieagenten op de locatie arriveerde troffen zij een menigte voorop het bedrijfsterrein aan en achterop het terrein troffen zij het levenloze lichaam van Anakaba aan.

Op een gegeven moment werd een aantal personen in de menigte gewelddadig waarbij de twee aanwezige politieambtenaren bedreigd werden met geweld en men de pro wagen wilde bekogelen met harde voorwerpen. De twee politieambtenaren trokken zich terug in de prowagen waarbij gelijk om assistentie werd gevraagd.

Voordat de politie assistentie ter plaatse was, stichtten criminele elementen in de menigte onder andere bedrijfsvoertuigen van COBO in brand. Ook het gebouw werd in brand gestoken. Verder heeft men onder andere airco units- en glazen ramen van het gebouw kapot geslagen. Het gelukte de plaatselijke politie, met ondersteuning van andere politie eenheden, om de uit de hand gelopen situatie te normaliseren, terwijl de brandweer het vuur bluste. Door het kordaat optreden van de brandweerlieden is voorkomen dat er een grote brand is ontstaan, stelt de politie Public Relations. 
Advertenties

Wednesday 23 September
Tuesday 22 September
Monday 21 September