Olympische Spelen met jaar verschoven
24 Mar, 10:36
foto
De verergerende coronaviruscrisis heeft geleid tot uitstel van de Olympische Spelen van Tokyo 2020. (Foto: Reuters)


Wat velen als de enige optie zagen, is nu officieel. De organisatoren van de Olympische Spelen van Tokyo 2020 hebben ingestemd met een uitstel van een jaar vanwege de wereldwijde pandemie van he coronavirus.

De Japanse premier Shinzo Abe zei dinsdag tegen verslaggevers dat het Internationaal Olympisch Comité (IOC) met de uitstel had ingestemd. "Ik stelde voor om  het ongeveer een jaar uit te stellen en IOC -president Thomas Bach reageerde met 100% instemming", zei Abe.

De Olympische Spelen van 2020 zouden plaatsvinden van 24 juli tot 9 augustus. "Dit is de eerste keer dat een Olympische Spelen wordt uitgesteld - het is geannuleerd in oorlogstijd, maar nooit uitgesteld", aldus BBC Cap Sports. "Op dit moment zeggen ze dat ze het willen houden in de zomer van 2021. Het is een enorme logistieke uitdaging en een probleem om dat te doen - het is niet eenvoudig om dit soort spelen uit te stellen."

Het is in dit stadium onduidelijk of een uitstel genoeg is. De Verenigde Staten heeft aanzienlijk bijgedragen aan de oproep tot uitstel van de Spelen in Tokio vanwege de coronaviruspandemie, waarbij de Olympische organisatoren van Nieuw-Zeeland een snel besluit nastreven om de teams in staat te stellen zich te hergroeperen en zich voor te bereiden op een uitgesteld evenement. Een aantal landen had al gezegd dat ze geen sporters zouden afvaardigen naar de Spelen.

Tuesday 14 July
Monday 13 July
Sunday 12 July