China: Zeventig onder puin ingestort quarantaine-hotel
07 Mar 2020, 16:21
foto
De gevel van het hotel leek in de grond te zijn verkruimeld, waardoor het stalen frame van het gebouw zichtbaar werd. (Foto: AFP)


Ongeveer 70 mensen zaten zaterdag vast nadat een vijf verdiepingen tellend hotel was ingestort in de havenstad Quanzhou in Zuidoost-China. Het hotel werd gebruikt als quarantaine locatie voor coronapatiënten.

Een live videostream die werd gepost door de website van Beijing News toonde reddingswerkers in oranje overalls klauteren over hopen puin. Ze droegen mensen naar ambulances die waren verzameld rond de site. Het semi-overheidsmedium Beijing News zei dat het Quanzhou Xinjia Hotel vijf verdiepingen hoog was geweest.

Het stortte om ongeveer 19.30 uur lokale tijd in. In de volgende twee uur werden 34 mensen  gered, zei de gemeente Quanzhou op haar website. Er werd geen reden gegeven voor de ineenstorting.

Een vrouw die alleen met haar achternaam werd genoemd, Chen, vertelde de nieuwssite dat familieleden, waaronder haar zus, in quarantaine waren geplaatst ​​in het hotel zoals voorgeschreven door de lokale voorschriften na terugkeer uit de provincie Hubei, het centrum van de uitbraak van het coronavirus.

Ze zei dat ze op 25 februari waren gearriveerd en dat ze gepland waren om kort na hun quarantaine van 14 dagen te vertrekken. "Ik kan geen contact met ze opnemen, ze beantwoorden hun telefoons niet," zei ze.

"Ik zit ook in quarantaine (in een ander hotel) en ik maak me grote zorgen, ik weet niet wat ik moet doen. Ze waren gezond, ze namen elke dag hun temperaturen op en de tests toonden aan dat alles normaal was.”

De officiële People's Daily zei dat het hotel met 80 kamers in juni 2018 was geopend. Quanzhou is een havenstad aan de Straat van Taiwan in de provincie Fujian met meer dan 8 miljoen inwoners.

De provinciale regering van Fujian zei dat de provincie vanaf vrijdag 296 gevallen van coronavirus had en dat 10.819 mensen onder observatie waren geplaatst nadat ze waren geclassificeerd als vermoedelijke nauwe contacten.

De officiële Xinhua News Agency zei dat de commissie die verantwoordelijk is voor de veiligheid bij het werken onder de Staatsraad, het kabinet van China, een nood werkteam naar de site heeft gestuurd.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April