Coronavirus buurland: Supermarkten in Albina sluiten deuren
05 Mar 2020, 10:46
foto
Een aantal supermarkten heeft zijn deuren in Albina gesloten uit vrees voor het coronavirus dat geregistreerd is in het buurland.


In Albina hebben diverse supermarkten uit paniek hun deuren gesloten. Zij willen meer duidelijkheid over de maatregelen die getroffen worden in de grensplaats, nu vijf personen in Frans-Guyana besmet zijn met het nieuwe coronavirus. 

Starnieuws verneemt dat de districtscommissaris Freddy Daniel op dit moment in overleg is met diverse lokale autoriteiten om de situatie te bespreken. Uit voorzorg lopen mensen ook met mondkappen rond in de grensplaats. Een vrouw zegt dat ze geen risico wil nemen, daarom heeft ze een mondkap op. 

Assembleelid Marinus Bee (ABOP) vindt dat er een crisisteam ingesteld moet worden in Albina. De situatie is zorgwekkend omdat er een intensief verkeer is tussen St. Laurent en Albina. 

Minister Antoine Elias heeft gisteren aangegeven dat de veiligheid in Albina opgevoerd zal worden. Naast de controle bij de grenspost, zal ook een wegcontrole bij Marwina Ziekenhuis worden ingesteld. 
Advertenties

Saturday 15 May
Friday 14 May
Thursday 13 May