BvL/ALS: Volk niet bang voor intimidatie
17 Feb, 11:31
foto
Voorzitter van BvL/ALS, Reshma Mangre, spreekt het opgekomen publiek toe. (Foto: Edward Troon)


Het volk heeft bewezen dat het niet bang is voor intimidatie, dat het niet gaat in ons land, begint voorzitter Reshma Mangre van BvL/ALS. Ze herinnert eraan dat democratie wil zeggen ‘het volk regeert.’ “En wanneer er niet naar ons wordt geluisterd, dan moeten we protesteren. Dat is onze plicht en recht volgens de grondwet en zeer zeker de leerkrachten,” sprak een strijdvaardige Mangre een goed opgekomen publiek op het Onafhankelijkheidsplein toe.

“We are fighters. De leerkrachten hebben altijd in de voorhoede gestaan als het gaat om een rechtvaardige strijd.” Ze stak ook de draak met minister Lilian Ferrier van Onderwijs. “Ik heb begrepen dat onze mama Lilian heeft gezegd dat er disciplinaire maatregelen gaan komen, wel laten ze komen aan een van onze leerkrachten. Handen af van onze leerkrachten. We wachten op haar.” Mangre stelde dat het kind centraal staat, maar “ook ons geld bij de Centrale Bank staat centraal.” Met Bob Marley’s Get up Stand up, Stand up for your right riep ze het volk op “don’t give up this fight, we are fighters.”


Drukte op het Onafhankelijkheisdplein rond 11.30 uur. (Foto: René Gompers)

De rode draad door de toespraken van de verschillende sprekers op het Onafhankelijkheidsplein is dat het genoeg is geweest en dat er op 25 mei moet worden afgerekend. "Het geeft niet voor wie je stemt, maar stem dit beleid weg." "Er is wanbeleid van alle kanten, stand up, stand up for your right." "We worden leeggeroofd, pe un moni de. We willen goed beleid." We zijn burgers van Suriname, we zijn pro goed beleid, stem dit beleid weg." "We zijn niet van een politieke partij, we zijn pro Suriname. Laat je stem horen." Naarmate het uur vordert, worden de toespraken feller.Thursday 02 April
Wednesday 01 April
Tuesday 31 March