Politie houdt huiszoeking bij Orion, bedrijf van Van Trikt
11 Feb 2020, 02:17
foto
De politie heeft een huiszoeking verricht maandag in het bedrijf van Robert van Trikt en zakenpartner Ashween Angnoe, Orion. In het kantoorpand aan de Krakalaan zijn diverse spullen in beslag genomen.


De politie heeft maandag een huiszoeking gedaan bij Orion, het bedrijf van gewezen governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Robert van Trikt. Starnieuws verneemt dat heel wat zaken in beslag zijn genomen. Van Trikt is op 6 februari in verzekering gesteld voor malversaties die hij gepleegd zou hebben. Hij zou ook wurgcontracten gesloten hebben met het Belgische bedrijf Clairfield. Zijn zakenpartner Ashween Angnoe is maandag eveneens in verzekering gesteld. 

Van Trikt zou de CBvS en daarmee het land voor ettelijke miljoenen hebben benadeeld. Ook zou er sprake van zijn dat gelden zijn doorgesluisd via het Belgische bedrijf Clairfield teruggestort zijn op de rekening van Orion. Naar verluidt is in met vorig jaar 1.25 miljoen door de CBvS Suriname overgemaakt naar Clairfield. Kort hierna is door Clairfield 625 duizend euro overgemaakt naar de bankrekening van Orion. De geldstromen zijn achterhaald tijdens het onderzoek dat verricht is. 

De aanhouding van Van Trikt is door de rechter-commissaris rechtmatig bevonden. Deze is met dertig dagen verlengd. De advocaten van de verdachte, Irvin Kanhai en John Kraag, hebben geen toegang tot hem. Er was een verzoek ingediend bij het Hof van Justitie om de beperking op te heffen. Dit verzoek van de raadslieden is niet ingewilligd. Van Trikt mag in het belang van het onderzoek geen contact hebben met derden. 
Advertenties