VHP presenteert aspirant DNA-kandidaten Coronie
13 Jan, 14:23
foto
Aspirant-kandidaten van de VHP in Coronie met voorzitter Chan Santokhi en hoofdbestuurslid Harriet Ramdien (rechts). Zij heeft zich ingezet voor het partijwerk in Coronie. (Foto: VHP Mediacommissie)


In Coronie heeft de VHP zondag vijf aspirant-kandidaten gepresenteerd in Coronie voor De Nationale Assemblee. Coronie heeft twee afgevaardigden in het parlement. De kandidaten die op een vergadering te Totness bekend zijn gemaakt door VHP-leider Chan Santokhi zijn: Merlien Trustfull, Armando Djosetro, Cindy Wolf, Ria Tay en Judith Doelahmarsidi. 

Het transformatieproces heeft volgens Santokhi ervoor gezorgd dat de VHP-vlag in het hele land wappert, tot diep in het binnenland. Van oudsher had de VHP roots in Coronie, merkte de politicus op. Zo was Edmund Vriesde lid geweest van het parlement. Waldi Esajas was namens de VHP onderminister van Landbouw, Veeteelt en Visserij. Santokhi vindt het jammer dat de VHP-structuren door de deelname in combinatieverband zijn dood gebloed. "Nu zijn wij terug omdat wij de historische opdracht hebben om landelijk als VHP aan de verkiezingen deel te nemen. Daarom zijn wij hier. Brengt u ontwikkeling voor uw eigen district Coronie," benadrukte Santokhi. 

De aspirant-kandidaten hebben gezamenlijk gezorgd voor 10 aspirant districtsraad en 33 ressortraad-kandidaten voor alle drie ressorten in Coronie. Santokhi riep zijn gehoor op om het huidige systeem los te laten en te stemmen voor de oranje partij. "Ontwikkeling heeft met etniciteit niets te maken. Ontwikkeling heeft te maken met kennis en toewijding. Wij zijn niet in de regering maar kijk hoe het markoesa project loopt in Coronie. VHP no e tyari moni maar koni," betoogde de partijleider. Volgens hem moet het mogelijk zijn om een zetel te behalen in het kleinste district van het land.