Bigi Boy: Tegenstander Ngannou zal betalen voor 'disrespect'
14 Dec, 00:53
foto
Jairzinho ‘Bigi Boy’ Rozenstruik en zijn coach-trainer Michael Babb. Zijn op een persconferentie ingegaan op de plannen om kampioen te worden. (Foto's: René Gompers)


Op 28 maart 2020 neemt Jairzinho ‘Bigi Boy’ Rozenstruik het op tegen Francis Ngannou van Kameroen. De nummer twee op de ranglijst is helemaal niet onder de indruk van Bigi Boy. Rozenstruik heeft aangekondigd dat Ngannou voor het 'disrespect' zal betalen. Het contract voor het gevecht is vrijdag in hotel Ramada getekend. Een overwinning op Ngannou betekent dat Bigi Boy, die nu de nummer 5 is, dichterbij een kampioengevecht komt. 

Bigi Boy en zijn team zijn tijdens een persconferentie in het casino-hotel ingegaan op de laatste wedstrijd tegen Alistair Overeem en de plannen om in korte tijd kampioen te worden. Het gevecht tegen Ngannou is onderdeel van de strategie om dat doel te bereiken, geven Rozenstruik, coach-trainer Michael Babb, Lou di Bono van First Round Management en Barend van Dijk van team Bigi Boy, aan. Zij zijn ervan overtuigd dat Rozenstruik heel gauw MMA (mix martial arts) kampioen kan worden. 

Rozenstruik is verrast met de manier waarop hij zaterdag van’ Zanderij’ is opgehaald. “Ik ben geschrokken, eigenlijk had ik het niet verwacht.  De wereld kijkt ook mee en reageert ook. Ze heeft voor het eerst gezien dat een MMA-vechter zo wordt opgehaald, dan ben je nog niet eens kampioen.” Zijn team geeft aan dat de ‘hype’ om Rozenstruik die nu in de UFC-wereld heerst, is gebaseerd op feiten: in nog geen jaar alle vier wedstrijden gewonnen middels knock-outs, nu al nummer 5, richting kampioenschap. 


Bigi Boy en zijn team. 

Ngannou zit sinds 2015 in de UFC, heeft van de 11 wedstrijden 2 verloren, negen gewonnen, waarvan de meeste middels technical knock outs. Hij heeft nog drie gevechten over op zijn contract. De Afrikaanse ster met de bijnaam The Predator, is een gevreesde tegenstander. Haast niemand wil het tegen hem opnemen, al zes maanden zit de vechter zonder tegenstander. Hij baalt, geeft hij aan in een interview met Ariel Helwani’s van ESPN MMA

Het gevecht met Rozenstruik ziet Ngannou niet als een grote uitdaging. “Hij doet het wel goed. Ik ben onder de indruk van hoeveel geluk hij heeft, hij was aan het verliezen (tegen Overeem), maar het was een mooie comeback. Maar daarvoor heb ik niks van zijn vechten gezien dat indruk om me maakt,” zegt Ngannou. “Eerlijk gezegd, geen disrespect, maar ik moet meer zien. Maar ja, whatever, if they say so, let it be.” Rozenstruik reageert kort: “Hij disrespect me nu al, wat ik doe respecteert hij niet. Dus hij gaat ervoor betalen.” 

Het plan is dat na Ngannou, Rozenstruik uitkomt tegen de winnaar van het gevecht tussen de nummers 3 en 4. Dan is de weg vrij naar het kampioenschap. “We willen gewoon kampioen worden en kampioen blijven tot ze misselijk van ons worden,” zegt coach trainer Babb. Rozenstruik wil ook The Predator met een knock-out verslaan. Zijn team gelooft heilig in de overwinning. Zij roepen de Surinaamse gemeenschap op om niet te twijfelen en om achter Bigi Boy te blijven staan. 

René Gompers

Monday 10 August
Sunday 09 August