Reactie op artikel Aashna Kanhai
10 Dec, 15:33
foto


Blij te horen dat mevrouw Aashna Kanhai, veel waardering en respect heeft voor de politieke partij waartoe ik behoor, namelijk de VHP. Mevrouw Aashna Kanhai kon ook niet tot een andere conclusie gekomen zijn, want het is een vaststaand feit dat de VHP een zeer gerespecteerde politieke partij is. De VHP is een politieke partij met normen en waarden, een partij van liefde, een partij van wet en recht, in tegenstelling tot de NDP waar normen en waarden niet gelden. De NDP is een partij waar intimidatie, bedreigingen, haat en etnische politiekvoering de boventoon voeren. Dat hebben wij recent als volk kunnen meemaken na de veroordeling van Desi Bouterse.

Mevrouw Aashna moet bij zichzelf te rade gaan welke politieke partij, gangsterachtige methoden gebruikt om de samenleving, zo u wilt, haar politieke tegenstanders angst aan te jagen. Intimidatie, etnische politiekvoering, bedreigingen, haat zaaien, bekladden van tegenstanders is een bekend fenomeen van  de NDP. Derhalve, bejegenen van politieke tegenstanders als aartsvijanden, komt vanuit de NDP. 

Ik ben volkomen eens met mevrouw Aashna Kanhai, als ze zegt dat we moeten gaan voor het nationaal belang, het nationaal belang dient voorop gesteld te worden. Echter wijst de praktijk anders uit. Er zijn legio voorbeelden waaruit blijkt dat de NDP niet gaat voor het nationaal belang. Twee recente voorbeelden: De deal met de Aloca en US$ 150 miljoen bridge loan. 

Dat het bespreken van vader, oud-collega en advocaat Irvin Kanhai, in het verkeerde keelgat is geschoten bij mevrouw Aashna Kanhai, kan ik wel best begrijpen. Maar ik blijf bij mijn standpunt dat de uitspraken van advocaat Irvin Kanhai, opgekropte frustraties zijn, omdat hij niet succesvol is geweest bij het verdedigen van zijn cliënt Desi Bouterse. Dat mevrouw Aashna Kanhai stelt dat Irvin kanhai, een prominent lid van de politieke organisatie waar ik lid van ben, werd vervolgd, hem juridisch heeft bijgestaan, raakt kant nog wal. De VHP neemt geen enkele verdachte in bescherming, laat dat heel duidelijk zijn. Het verdedigen van een cliënt is advocaat Kanhai zijn werk, al is het een drugshandelaar, een moordenaar of een kruimeldief. Daarmee verdient hij geld, hij doet het niet gratis.

Dat Irvin Kanhai lid of geen lid is van de NDP laat ik over aan zijn geweten, dat heb ik al eerder gezegd. Afgelopen vrijdagavond 6 december was advocaat Irvin Kanhai aanwezig op de kadervergadering van de NDP. Het is aannemelijk dat hij een grote fan is van Bouterse en ook behoort tot de NDP-familie.  


Op die vergadering heeft de raadsman van Bouterse gezegd dat er verzet tegen het vonnis is aangetekend, daarom is Bouterse geen veroordeelde, maar verdachte. Bouterse is veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf en dat zal gegrift blijven op zijn voorhoofd, dat haalt niemand weg totdat zijn advocaat of Bouterse zelf, het tegendeel kan bewijzen.

De Krijgsraad heeft in voldoende mate en goed gedocumenteerd het bewijs geleverd dat Bouterse schuldig is aan 15-voudige moord. Bouterse, zijn juridische adviseurs, de coalitie jaknikkers en zijn advocaat hebben uiteindelijk ingezien dat de amnestiewet niet van toepassing is, anders zou Bouterse geen verzet hebben aangetekend. Dat wil zeggen dat Bouterse de Krijgsraad wel erkent.

Idris Naipal